Pui Westie De Vanzare Puiuti westie disponibili pentru rezervare - foto, ambii parinti campioni VIDEO
Tata: ZIZOU Villacrescan ,,Spania,, Mama: AXA von Winsberg Puiuti westie nascuti in data de 3.02.2022 (2M+3F)
*toti puiutii sunt rezervati Pui westie nascuti in 2018
Pui westie
3M + 2F (din acest cuib nu este disponibil nici un puiut westie) Tata: K's Me Hard Before You Go Westiriks (imp. Rusia) - JCh, RCh,L.P 0/0 (Campion de juniori, Campion Romania 2017), eco doppler Mama: Ria von Winsberg -JCh (Campioana de Juniori), L.P.0/0, ed 0/hd A1, eco doppler *puiutii westie din acest cuib sunt rezervati! Pui westie 2017
In data de 16.08.2017 s-au nascut puiutii westie -foto, din urmatorii parinti :
Tata: K's Me Hard Before You Go Westiriks (imp. Rusia) - JCh, RCh,L.P 0/0 (Campion de juniori, Campion Romania 2017) Mama: Kia von Winsberg -JCh (Campioana de Juniori) In cuib sunt 4 baietei westie si 2 fetite westie (rosu si portocaliu). Puiutii westie sunt rezervati.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. m: Lora von Winsberg - Campioana de Juniori ,,femela aflata in copropietate,, t: K'S Me Hard Befoure You Go Westiriks (import Rusia)- Campion de Juniori d.n. 12.03.2017 4M + 1F *imagini cu puii de westie din Lora si K''s Me Hard. -toti puii de westie din acest cuib sunt rezervati! Pui westie nascuti in anul 2015.
Pe pagina noastra de facebook se pot vedea imagini cu puii de westie din cuiburile anterioare. Pentru detalii suplimentare privind prenotarea sau achizitionarea unui pui westie, va rugam sa ne contactati.
Toti puii de westie au pedigree tip A, microcip, carnet de sanatate. Puii de westie pot pleca din cuib dupa varsta de 8 saptamani cu minim 2 vaccinuri. |
pui westie , 3 luni
Varsta optima pentru achizitionarea puiului de westie este intre 8 saptamani si 5 luni.
Accesorii necesare: hrana de foarte buna calitate, castron pentru apă si mâncare din inox, sticla sau ceramica; cos din plastic si patura vet bed ( cosurile din nuiele sunt contraindicate), lesă extensibila, zgardă , jucării kong, jucarii din latex; sampon pentru tipul specific de blană al catelusului; perie si pieptan din metal, paduri absorbante pentru catei, haina impermeabila de ploaie
Inainte de aducerea in casa a puiului de westie este necesar sa strangem/izolam obiectele care ar putea sa-i provoace traumatisme sau alte leziuni (plante toxice, cabluri electrice, detergenti etc).
Schimbarea radicala a mediului de viata la aceasta varsta este un factor de stres foarte puternic pentru catelusul westie. Odata ajunsi acasa, nu vom lasa toti membri familiei sa-l mangaie, sa-l sufoce. Catelusul westie va fi lasat sa se odihneasca si sa se familiarizeze cu noul loc. Primele doua-trei zile si nopti vor fi cele mai dificile. Catelusii westie invata foarte repede tot ceea ce-i cere noul stapan, cu conditia ca sa i se dea ocazia sa fie cat mai mult timp in preajma lui, iar atasamentul si afectiunea sa se consolideze cat mai repede.
Alimentatia puiului de westie :
La început urmati sfaturile primite de la crescător ca mai apoi să treceţi câinele pe felul de mâncare pe care doriţi dumneavoastră. Mancarea nu se lasa la discretie, pentru ca se pot ingrasa ducand la probleme grave de sanatate. Nu este indicata diversificarea mâncării, dar introducerea unui alt tip de mancare se face treptat in decurs de 7-10 zile pentru a preintampina problemele de natura digestiva.
Atat locul, cat si ora de hrănire se vor respecta dupa un program bine stabilit, iar in functie de varsta si starea fiziologica vor fi administrate in 2-4 mese. Vasul cu mancare va fi lasat la dispozitia cainelui 10-15 minute, dupa care se retrage si se revine cu ea la masa urmatoare. In afara hranei administrate puiul de westie nu va mai primi nimic, exceptie recompensele oferite in dresaj. Este contraindicat sa primeasca mancare de la masa stapanului, evitand totodata obisnuirea cainelui cu cersitul, obicei urat si daunator, care ii va solicita stomacul la repetate secretii gastrice.
In cazul in care catelusul westie urmeaza sa se deplaseze cu masina, nu i se va administra hrana cu cel putin 3-4 ore inainte. Spalarea vaselor se va face dupa fiecare masa, apa la temperatura camerei se va schimba de 2-3 ori pe zi.
Dresajul puiului de westie
Toate regulile de convieţuire câine + om se numesc dresaj. Primele lectii de dresaj constau in invatarea puiului de westie cu numele ,,de preferat sa fie scurt si sonor,,; comanda aici, bravo,stai sau stop si nu-i voie.
Joaca are un rol foarte important in formarea si intarirea atasamentului dintre puiul de westie si stapanul sau, atasament necesar pentru buna desfasurare a procesului educativ, precum si la punerea bazei pentru o serie de deprinderi ce se vor forma ulterior intre westie si stapan .
Puiul de westie se scoate afara la 2 saptamani dupa ce si-a incheiat schema de vaccinare. Primul pas consta in invăţarea căţelului westie să-şi facă nevoile afară . Foarte important este ca programul de hrană si apă să fie corelat cu programul de scoatere afară.
Seara nu se dă apă şi mâncare din abundenţă pentru a preveni “accidentele” în timpul nopţii. Puiul de westie se scoate afara imediat dupa ce se trezeste, seara înainte de culcare , dupa mesa , după o joacă mai îndelungată. La început sunt necesare mai multe astfel de ieşiri. Se pot folosi comenzi verbale: ex.: ,,hai la pisu!,, Imediat dupa ce a facut afara puiul de westie se lauda si se recomenseaza. Se pot folosi cubulete micute de carne fiarta de 1-1,5 cm. De obicei cand catelusul vrea sa faca pipi incepe sa adulmece pe jos.
Cainii rasa westie ,, west highland white terrier ,, sunt foarte usor de dresat, dar ca orice terrier sunt incapatanati. Trebuie consecventa si rabdare.
Pui westie - igiena
Westie este o rasa relativ usor de intretinut. Este necesar un periaj saptamanal pentru: a elimina firele de par moarte, a impiedica formarea caltilor si a stimula producerea de uleiuri naturale ale pielii evitand astfel uscarea si iritarea pielii.
Pentru imbaiere se foloseste un sampon profesional, special pentru par sarmos de la: all system, chris christensens, true iconic, pure paws etc.) www.christin.ro ; www.zoofast.ro ; www.alphaanimals.com;
Atentie sa nu ramana urme de sampon pe par sau pe piele!
Intre spalari, blana se poate curata cu carbonat de calciu sau pudra de talc
Îmbăierile dese si cu şampon neadecvat pot cauza uscarea si iritarea pielii. Şamponul pentru copii nu e recomandat pentru westie.
Un aspect important al igienei este acela legat de curăţarea periodica şi atentă a urechilor.Cea mai bună metodă este aceea de a folosi discuri demachiante sau feşe din bumbac uşor umezite in solutie speciala ,, ex: solutia otto cleans,, Această operaţie va ajuta la prevenirea infecţiilor bacteriene. Urechile la westie se verifica zilnic.